به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر پرفسور ووتر هنکلمن در نشستی تخصصی دوران ایلامی تا هخامنشی بوشهر را مورد بررسی قرار داد و طی سخنرانی خود به خوانش کتیبه های خط میخی دوران ایلامی پرداخت .
نصرالله ابراهیمی گفت :پروفسور هنکلمن با خوانش کتیبه های خط میخی زبان ایلامی تخت جمشید و رد گیری نام های لیان ،تااوکه وکری ریشا در این کتیبه ها و بازسازی و باز آفرینی تاریخ بندر بوشهر و منطقه برازجان ، تاریخ بوشهر را از دوران ایلامی تا هخامنشی بررسی کرد .
معاون میراث فرهنگی بوشهر در ادامه گفت : ایشان در سخنرانی خود با معرفی محوطه های باستان شناسی دوره های مختلف تاریخی از ایلام تا هخامنشی نحوه ساخت کاخ خای هخامنشی و کاربری آنها و همچنین اهمیت آنها در کنار آبهای خلیج فارس را به عنوان مراکز مهم اداری با یک نظام هماهنگ و گسترده حکومتی مورد بررسی قرار داد.
ابراهیمی به اهمیت این کاخ ها اشاره کرد و گفت : هنکلمن با توجه به موقعیت استراتژیک این کاخ ها خاطر نشان کرد که این کاخ ها فقط محل استراحتگاه نبوده بلکه امپراطوری هخامنشی با ایجاد کاخ های بردک سیاه و چرخاب برنامه وسیعی برای توسعه بوشهر و تاکید بر بنادر خلیج فارس را داشته اند.
وی در ادامه گفت : هنکلمن با بررسی پیشینه محوطه تاریخی تل پی تل نیز این بنا را به احتمال زیاد شبیه به زیگورات تخت جمشید دانست و این نظر خود را با توجه به شواهد کتیبه های تخت جمشید عنوان کرد و مدعی شد که می تواند با کاوش های باستان شناسی نظریه خود را اثبات یا رد نماید.
در نهایت پروفسور هنکلمن اهمیت موضوع تداوم سیر تمدنی بوشهر از ایلام تا هخامنشی از این بابت دانست که محوطه های هخامنشی در شبه جزیره بوشهر هنوز به خوبی شناخته نشده اند
انتهای پیام/